Κύπρος: Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα άφησε ο Αναστασιάδης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τα οποία όπως διευκρίνισε θα αφορούν –αν απαιτηθούν- στη μείωση των κρατικών δαπανών.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι σε περίπτωση που χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, αυτά δεν θα προέλθουν από πρόσθετες φορολογίες, αλλά από την καλύτερη διαχείριση των κρατικών δαπανών. Η διαφύλαξη της σταθερότητας του φορολογικού συστήματος, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης στην ομιλία του ενώπιον της 52ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.
Ο κύπριος Πρόεδρος διευκρίνισε ότι το οικονομικό περιβάλλον θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολο.

«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και συστηματικά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη για προώθηση πρόσθετων μέτρων. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που αφορούν τη οικονομική ανάπτυξη, δημοσιονομικές ανισοσκέλιες, στρεβλώσεις που παρατηρούνται σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας και τον τραπεζικό τομέα. Στην προσπάθεια αυτή δεν υπάρχουν, ούτε εύκολες ούτε αυτόματες λύσεις. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι. Χωρίς επικίνδυνους ακροβατισμούς και αδόκιμες συνταγές που ενέχουν κινδύνους πολύ μεγαλύτερους από την τήρηση των μέτρων τα οποία γνωρίζουμε και συμφωνήσαμε να υλοποιήσουμε», ανέφερε, χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού.

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι αποτελεί πεποίθησή του, ότι μόνο μέσω της πιστής εφαρμογής του Μνημονίου, θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών αλλά και των ιδίων των συμπολιτών μας, προς την κυπριακή οικονομία. Τυχόν καθυστερήσεις ή αναβολές στην υλοποίηση των μέτρων που έχουμε δεσμευτεί να εφαρμόσουμε, όχι μόνο ανασφάλεια και αβεβαιότητα θα προκαλέσουν, αλλά και κίνδυνο μη εκταμίευσης των δόσεων της βοήθειας προς την Κύπρο.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή Κύπρου