Σόιμπλε: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αφήνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινούμενος σε διαφορετικό μήκος κύματος από την καγκελάριο Μέρκελ που δήλωσε ότι «δεν θα συμμετάσχει στην εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ».

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Αθήνας (...) καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του» διαμήνυσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Οι υποσχέσεις δεν μάς αρκούν (...) πρέπει, κατ’ αρχάς στο πλαίσιο νέου προγράμματος, να υλοποιηθούν τμήματα από το παλαιό πρόγραμμα και να εξοικονομηθούν δαπάνες», τόνισε.

«Εμείς με ευχαρίστηση βοηθούμε, αλλά δεν πρέπει να δίνουμε την αίσθηση στους τρίτους ότι αυτοί δεν πρέπει να προσπαθούν.», πρόσθεσε.

Δήλωσε μάλιστα ότι η αποτροπή χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι ακόμη δυσκολότερη και από τη διαδικασία επανενοποίησης των δύο Γερμανιών!

«Μόνο εάν τεθούν τώρα σωστά οι βάσεις μακροπρόθεσμα, μπορεί η Ελλάδα να υπολογίζει στην υποστήριξή μας -και μόνο τότε (...) Τώρα μετράνε οι πράξεις», δήλωσε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

«Είναι ξεκάθαρος στόχος να κρατηθεί η Ελλάδα οπωσδήποτε στο ευρώ Δεν αρκεί όμως μόνο η απόφαση για μεταρρυθμιστικά προγράμματα, αλλά είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων άμεσα. Όχι κάποτε, αλλά τώρα».
Πηγή: skai.gr