Ενδεχόμενο νέας αναβολής του Eurogroup της Πέμπτης

Ανοιχτό άφησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το ενδεχόμενο ματαίωσης του αυριανού Eurogroup. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα και ξεκαθάρισε πως μόνο όταν αυτές ολοκληρωθούν θα μπορέσουν να συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. «Θα αποφασίσω απόψε αν θα υπάρξει συνεδρίαση του Eurogroup αύριο το βράδυ» ανέφερε, σημειώνοντας πως «εξαρτάται από την έκβαση των συζητήσεων στην Αθήνα».

Στο μεταξύ στα επιτελεία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση εστάλη το κείμενο του νέου οικονομικού προγράμματος στο οποίο θα κληθούν να συμφωνήσουν εντός της ημέρας οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, στο συμβούλιο υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει υπουργικό συμβούλιο.

Από το επιτελείο της ΝΔ λένε ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον κ. Παπαδήμο, θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η μελέτη και η επεξεργασία του κειμένου, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί.

Πηγές από τον ΛΑΟΣ, ανέφεραν ότι οι επιτελείς του Γιώργου Καρατζαφέρη περιμένουν την επίσημη μετάφραση του κειμένου -το οποίο είναι συνταγμένο στην αγγλική γλώσσα- από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να προσέλθει ο κ. Καρατζαφέρης στη σύσκεψη των αρχηγών.

Εφόσον υπάρξει η τελική έγκριση της συμφωνίας από τους πολιτικούς αρχηγούς, το κείμενο αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή σε ειδική συνεδρίαση την Κυριακή.

Το "φάντασμα" της χρεοκοπίας

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάγιερ, εκτιμά ότι η Eλλάδα ενδέχεται να έχει μόνο 3 μέρες περιθώριο για να αποφύγει την χρεοκοπία», ενώ μετά τον Ολλανδό πρωθυπουργό, και ο ιταλός ομόλογός του Μάριο Μόντι τόνισε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι η χώρα του είναι λιγότερο εκτεθειμένη στον κίνδυνο ελληνικής χρεοκοπίας απ' ότι ήταν πριν λίγους μήνες.
Πηγή: skai.gr