ΥΠΟΙΚ: Ώς τις 13 Φεβρουαρίου η επίσημη προσφορά για το PSI

Συνεχίζονται εντατικά οι διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου οι επίσημες προσφορές για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (ΡSI+) να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 13 Φεβρουαρίου τονίζουν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως αναφέρουν, η ολοκλήρωση του PSI συνδέεται και με την πρόοδο που πρέπει να επιτευχθεί ώς προς το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Eurogroup, έλεγαν ότι η συζήτηση για το PSI και το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ήταν «ουσιαστική και εποικοδομητική.»

Αναλυτική ενημέρωση θα υπάρξει μετά το τέλος της συνεδρίασης που τώρα εστιάζεται στις δυο νέες συνθήκες για το δημοσιονομικό σύμφωνο και τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ΕSM).

Ενδείξεις σταθεροποίησης στην ευρωζώνη διακρίνει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, όπως δήλωσε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,

Ο κ. Μπαρουέν τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε πως ότι φαίνεται να μορφοποιείται συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων της Ελλάδας (PSI).

Στο μεταξύ, η ΕΚΤ μείωσε την περασμένη βδομάδα το ποσό που εκταμίευσε για να αγοράσει κρατικά ομόλογα υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης.

Άνοδος στο ΧΑ
 

Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να προεξοφλούν συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων (PSI).

Η χρηματιστηριακή αγορά κινήθηκε σε ανοδική τροχιά για ένατη συνεχή συνεδρίαση, στην διάρκεια των οποίων έχουν καταγραφεί υψηλά κέρδη 19,01%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, ενδιαφέρον που στηρίζεται και στις εκτιμήσεις των διοικήσεων των τραπεζών ότι οι επισφάλειες που θα προκύψουν από τον έλεγχο της BlackRock είναι απολύτως διαχειρίσιμες από τις ελληνικές τράπεζες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 744,26 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 5,09%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 60,418 εκατ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr