Όσμπορν: Το ευρώ σε καλύτερη θέση μετά τη συνθήκη αλλά...

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε το Σάββατο ότι το ευρώ είναι σε καλύτερη θέση μετά τη συνθήκη για βαθύτερη οικονομική ενοποίηση, ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτή δεν είναι επαρκής.

Σε ερώτηση του BBC Radio αν το ευρώ είναι ασφαλέστερο απ' ό,τι πριν 48 ώρες, ο Όσμπορν απάντησε:

«Νομίζω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ό, τι ήταν επειδή τώρα θα συντονίσουν τις δημοσιονομικές πολιτικές τους με τον τρόπο που πιθανώς ήταν αναγκαίος... είναι μια αναγκαία, αλλά όχι επαρκής προϋπόθεση, για να κάνουν το ευρώ να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά».

Ο Όσμπορν επανέλαβε επίσης την άποψη του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ότι η Βρετανία είχε δίκιο να επιλέξει να εξαιρεθεί από το σχέδιο για μια δημοσιονομική ένωση την Παρασκευή, επειδή δεν ήταν προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αν είχαμε υπογράψει αυτή τη συνθήκη...τότε θα είχαμε βρει την πλήρη ισχύ των ευρωπαϊκών συνθηκών, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλους αυτούς τους θεσμούς που εφαρμόζουν τις εν λόγω Συνθήκες, χρησιμοποιώντας αυτή την ευκαιρία για να υπονομεύσουν τα συμφέροντα της Βρετανίας, να υπονομεύσουν την ενιαία αγορά. Δεν ήμασταν έτοιμοι να το αφήσουμε αυτό να συμβεί», υποστήριξε ο Όσμπορν.
Πηγή: skai.gr