Κλείσιμο

Μπαρόζο: Ανάγκη δράσης για την Ελλάδα και τις τράπεζες

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για την ανάληψη αποφασιστικής δράσης για την Ελλάδα και για μια συντονισμένη στήριξη των τραπεζών κατά τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας την ανάγκη δράσης για την Ελλάδα, για την ισχυροποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, επιτάχυνσης των πολιτικών ανάπτυξης και βελτίωσης της οικονομικής διακυβέρνησης.

«Η εμπιστοσύνη μπορεί να αποκατασταθεί μέσω της άμεσης ανάπτυξης όλων των στοιχείων εκείνων που απαιτούνται για την επίλυση της κρίσης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να πείσουμε τους πολίτες μας, τους διεθνείς εταίρους μας και τις αγορές ότι διαθέτουμε τις λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι οικονομίες», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε ανακοίνωση του.

.Ο κ. Μπαρόζο εκτίμησε ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να φτάσει το 30 με 50%.
 
Πρόσθεσε ότι η 6η δόση θα πρέπει να δοθεί προς την Ελλάδα ενώ θα πρέπει να αποφασιστεί και ένα δεύτερο σχέδιο ενίσχυσης για την Ελλάδα με επαρκή χρηματοδότησης από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στην ανακεφαλαίωση τραπεζών θα πρέπει να ενισχυθεί με κεφάλαια το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας τόνισε ο κ. Μπαρόζο ενώ πρόσθεσε πως οι τράπεζες θα πρέπει να χρησιμοποιεί πρώτα τις δικές τους πηγές κεφαλαίων.
Πηγή: skai.gr