Το Σεπτέμβριο το νέο πακέτο για Ελλάδα σύμφωνα με το Γάλλο ΥΠΟΙΚ

Το νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο και η ζώνη του ευρώ εξακολουθεί να έχει «μερικές εβδομάδες» ώστε να καθορίσει τις λεπτομέρειες της συμμετοχής των τραπεζών στην προσπάθεια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν.

«Τις προσεχείς εβδομάδες θα αρχίσει η συζήτηση για το επόμενο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας (...) Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον Σεπτέμβριο», είπε στη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στο Europe 1.

Για την ανάπτυξη του σχεδίου, το οποίο υπολογίζεται περί τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια προς την Ελλάδα μέχρι και το 2014, ο υπουργός τόνισε την ανάγκη «αποφασιστικών μέτρων από την ελληνική πλευρά για τη μείωση του ελλείμματος» και «μια κοινή προσπάθεια με τον ιδιωτικό τομέα, σε εθελοντική βάση».

«Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, είναι ένα γαλλικό μοντέλο αυτό που προτείνεται. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ανακύκλωση, δηλαδή όταν το χρέος ωριμάζει αναλαμβάνεται εκ νέου έως μια ημερομηνία που είναι προς συζήτηση» με τους ιδιώτες πιστωτές (τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, επενδυτικά ταμεία. ..), είπε ο κ. Μπαρουάν.

«Επ' αυτού επιθυμούμε να συνεργαστούμε και να συζητήσουμε με τους Γερμανούς, στις λίγες εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας», πρόσθεσε.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει αύριο Πέμπτη στο Βερολίνο για να συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στην Πορτογαλία και την πρόσφατη υποβάθμιση της χώρας από τον Οίκο Moody's ο κ.Μπαρουάν δήλωσε: «Δεν πρόκειται η άποψη ενός οίκου (αξιολόγησης) να διευθετήσει την υπόθεση του δημόσιου χρέους». «Έχουμε εμπιστοσύνη στην Πορτογαλία», είπε.
Πηγή: skai.gr