Δεύτερη και φέτος η Ελλάδα με την κατάκτηση 402 «Γαλάζιων Σημαιών»

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε και φέτος η Ελλάδα, ανάμεσα σε 49 χώρες του πλανήτη, μέσω του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν 393 ελληνικές ακτές και 9 ελληνικές μαρίνες, ενώ η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.103 ακτές και 626 μαρίνες από ολόκληρο τον κόσμο.

Οι δήμοι της χώρας μας με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» για φέτος είναι της Κέρκυρας και του Αγ. Νικολάου Κρήτης, με 35 και 23 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα.

Στους νομούς, «πρωταθλητές» είναι οι νομοί Λασιθίου, με 36 βραβευμένες ακτές, Κέρκυρας και Χαλκιδικής, με 35 η καθεμιά, και των Δωδεκανήσων με 25.

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987 στις ακτές και στις μαρίνες που πληρούν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις. Δεν αρκεί η εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης, αλλά πρέπει να τηρούνται και άλλα 32 κριτήρια, που αφορούν την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση και ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ