Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», συνεχίζουμε τις δράσεις μας σε κάθε σημείο της πατρίδας μας.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

1. Δράμα – Καθαρισμός λόφου Κορύλοβου

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας αλλά και οργανώσεις της περιοχής, διοργανώνει καθαρισμό του λόφου Κορύλοβου, στη Δράμα. Στη δράση έχουν δηλώσει συμμετοχή 8 πολιτιστικοί σύλλογοι της Δράμας και μέλη του Σπηλαιολογικού φορέα Θεσσαλονίκης «Πρωτέας». Σημείο συνάντησης, η είσοδος του σπηλαίου στο λόφο Κορύλοβο, στις 10 το πρωί.

2. Αίγιο – Καθαρισμός υδροβιότοπου «Αλυκής»

Ο  Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ" και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αιγιάλειας  "ΙΡΙΔΑ", διοργανώνουν καθαρισμό του  υδροβιότοπου της  Αλυκής , την  Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, με την συμπαράσταση του Σκάι.

Η «Αλυκή» ανήκει στο δίκτυο των προστατευόμενων περιοχών της οδηγίας «Νατούρα» και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο του Αιγίου. Η «Αλυκή» είναι μία μικρή κλειστή λιμνοθάλασσα 180 στρεμμάτων, η οποία αποτελείται από βρόχινο νερό.

Ο υδροβιότος συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό από μεταναστευτικά πουλιά. Υπολογίζεται, ότι περισσότερα από 235 είδη έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή.

Σημείο συνάντησης, η αρχή του υδροβιότοπου «Αλυκή» στις 10 το πρωί.

Πηγή: skai.gr