«Πολιτική μονοφωνία» σε ορισμένα ΜΜΕ

«Κενό γράμμα» φαίνεται πως αποτελούν οι διατάξεις για την πολιτική πολυφωνία στους κομματικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς παρά την εποπτεία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τόσο ο τηλεοπτικός όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός 902.

Στο καθημερινό πρόγραμμα και στα δελτία ειδήσεων δεν παρουσιάζεται σχεδόν καμία άλλη άποψη επί των ζητημάτων της επικαιρότητας, εκτός από αυτή του ΚΚΕ και των συνδικαλιστικών του φορέων.

Έτσι, ο πολίτης που θα τύχει να παρακολουθήσει δελτίο ειδήσεων του 902 δεν μπορεί να διαμορφώσει καμία άλλη άποψη εκτός από εκείνη της κομματικής γραμμής.

Την εκπροσώπηση όλων των κομμάτων φαίνεται ότι στηρίζει το ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Παρ' όλα αυτά, σε δελτίο ειδήσεων των 9 για τις κινητοποιήσεις των γιατρών καταγράφηκε μόνο δήλωση του εκπρόσωπου του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη.

«Αυτό είναι μέσα στη γενική ανομία που υπάρχει στον τόπο μας. Ο ΕΣΡ δεν κάνει σωστά τη δουλειά του αλλά και η πολιτεία δεν κάνει σωστά τη δουλειά της και μέσα στο γενικό μπάχαλο γίνονται και αυτά» σχολίασε ο πρόεδρος του κόμματος Δράση Στέφανος Μάνος.
Πηγή: skai.gr