• Στο Παρίσι το επόμενο ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα

  Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου με τον Γκίκα Χαρδούβελη και τους άλλους συναρμόδιους υπουργούς, στο πλαίσιο της επερχόμενης φθινοπωρινής αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

 • Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνει ο αντεισαγγελέας

  Την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των συγγενικών του προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» προτείνει ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Το Σεπτέμβριο η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου.

 • Νετανιάχου: Το Ισραήλ να είναι έτοιμο για «παρατεταμένη» διένεξη στη Γάζα

  Σε διάγγελμά του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι κάθε σχέδιο για εκεχειρία θα πρέπει πλέον να περιλαμβάνει την αποστρατιωτικοποίηση των παλαιστινιακών εδαφών που ελέγχονται από τη Χαμάς και τους συμμάχους της.

 • Η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου μέσο κατά της τούρκικης αδιαλλαξίας

  Μετά τη συνάντηση του με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και με τις πρόσφατες αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και την τουρκοκυπριακή πλευρά να επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση.

 • Στα χαρακώματα για τα αναδρομικά οι ένστολοι

  Αίτημα τους είναι να ισχύσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων. Παράλληλα, νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών των ενστόλων κινούν τη διαδικασία σύνταξης εξωδίκου με το οποίο θα θέτουν ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ την προσεχή Παρασκευή.