Σε εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοιό, πρόκειται να προβεί εντός του επόμενου διαστήματος η αστυνομία σε σοκάκια, εκκλησίες, μπαρ ακόμα και σε λιμάνια (Σε συνεργασία με το Λιμενικό) δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Σε αρχικό στάδιο, ο αστυνομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μια διπλή ζώνη ελέγχου στα λιμάνια.

Πρόκειται, θα μπορούσαμε να πούμε, για τον δεύτερο ομόκεντρο κύκλο (πιο εξωτερικά) καθώς στον πυρήνα του λιμανιού θα ελέγχει το λιμενικό.

Η αστυνομία θα ελέγχει εξίσου για την ύπαρξη αρνητικών PCR test ή βεβαίωσης νόσησης, πιστοποιητικών πλήρους εμβολιασμού, ή αρνητικών self test που διενεργήθηκαν 24 ώρες πριν.

Εποπτεία για τον έλεγχο χρήσης μάσκας και κατοχής πιστοποιητικών εμβολιασμού και PCR τεστ στο προσωπικό καθώς και για τη μη ύπαρξη όρθιων πελατών αλλά και την τήρηση αποστάσεων θα υπάρχει στα μπαρ.

Επαναλαμβανόμενες θα είναι και οι περιπολίες στα σοκάκια για την αποτροπή όρθιων και συνωστισμού έξω από τα μπαρ.

Ταυτόχρονα, κάμερες και drones θα ελέγχουν για κορωνοπάρτι ενώ υπάρχει πρόβλεψη για μυστικούς αστυνομικούς σε βίλες αλλά και γιότ.

«Σκανάρισμα» θα γίνεται και στα σόσιαλ μίντια για τυχόν προσκλήσεις σε πάρτυ, μέσα από αυτά.

Διακριτική επιτήρηση θα υπάρχει και έξω από μοναστήρια και εκκλησίες εν όψει και του Δεκαπενταύγουστου  με την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά 15 τετραγωνικά στους ναούς.

Με βάση το παραπάνω επιτήρηση θα υπάρχει και για την τήρηση της αναστολής σε Λιτανείες και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.  

Γενικότερα, η αστυνομική δύναμη έχει αυξηθεί κατά 20 με 30% από αποσπάσεις και δόκιμους οι οποίοι και θα αναλάβουν την προαναφερθείσα επίβλεψη.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι η επιστροφή εκδρομέων και τουριστών θα γίνεται με την επίδειξη self- test, «γρίφος» αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με το τέλος των διακοπών, όσον αφορά την πορεία της πανδημίας και την τήρηση των μέτρων.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις