Κλείσιμο

Στην «κατάψυξη» η χώρα: Πού και πότε θα δούμε χιόνια το τριήμερο

Στην «κατάψυξη θα είναι η χώρα το ερχόμενο τριήμερο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη, από το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι θα χιονίζει σε πεδινές περιοχές της Δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Μέχρι το βράδυ νύχτα προς την Κυριακή μπαίνει στο παιχνίδι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και η Θεσσαλία.

Η Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι θα έχει χιόνια και μέσα στην πόλη από το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή κατα διαστήματα και στη Θεσσαλία ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας και προς Κυριακή στις πόλεις μέσα στην Θεσσαλία. 

Το πρωί της Κυριακής μπαίνει στο παιχνίδι και η Ήπειρος δηλαδή φαίνεται ότι την Κυριακή το πρωί θα χιονίσει και στα Γιάννενα αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Το βράδυ της Κυριακής θα αρχίσουν να κατεβαίνουν τα χιόνια Στερεά Εύβοια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και αρχίζουν να φαίνονται σιγά-σιγά τα χιόνια και στα ημιορεινά της Αττικής προς το βράδυ της Κυριακής.

Την Δευτέρα φαίνεται ότι θα χιονίσει κατά διαστήματα στο νομό της Αττικής.

Οι χιονοπτώσεις και θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ανατολική στερεά την Εύβοια και το Βόρειο 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες για το τριήμερο Κυριακή Δευτέρα Τρίτη θα φτάσουν μέχρι και τους - 13 - 11 - 12 - 9 -  στην Τρίπολη και 

Ο παγετός θα είναι ισχυρός και γι αυτό οι μετακινήσεις θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Θα πρέπει να γίνονται με αλυσίδες κυρίως στην κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο skaikairos.gr

Πηγή: skai.gr