Στη Νομική Σχολή Αθηνών το 1ο Βραβείο στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου

Η Νομική Σχολή Αθηνών κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου (Moot Court) που διεξήχθη στην Οξφόρδη στις 8 & 9 Απριλίου 2013.

Η ελληνική ομάδα, συγκροτούμενη από τους φοιτητές Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη, Μαρία-Θωμαΐδα Επέογλου, Αλέξανδρο Παπασωτηρίου και Μαρία-Θηρεσία Ρούσσου, επικράτησε στους ημιτελικούς έναντι του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ και στον τελικό αναμετρήθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναδείχθηκε νικήτρια, συγκεντρώνοντας ήδη στα προκριματικά και σε κάθε μετέπειτα στάδιο του διαγωνισμού την υψηλότερη βαθμολογία των κριτών, μεταξύ όλων των διαγωνιζομένων. 


Η Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη έλαβε επίσης το 1ο βραβείο καλύτερου ρήτορα (best oralist) και ο Αλέξανδρος Παπασωτηρίου το 3ο βραβείο καλύτερου ρήτορα. Την επιστημονική επίβλεψη της προετοιμασίας των φοιτητών είχε η Επίκουρος Καθηγήτρια Αθηνά Δημοπούλου, ενώ στην προπόνηση της ομάδας καταλυτική υπήρξε η συνδρομή της αποφοίτου της Σχολής Αρτεμησία Παπαδάκη, καθώς και των φοιτητών Μάγδας Αστερή, Θανάση Τασόπουλου και της αποφοίτου Μαριάννας Φλώρου, όλων παλαιότερων νικητών του ιδίου διαγωνισμού.

Οι Έλληνες φοιτητές διαγωνίστηκαν σε αγορεύσεις στα αγγλικά έναντι φοιτητών οκτώ ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σε μία υπόθεση με στοιχεία εμπραγμάτου, ενοχικού δικαίου και αδικοπραξιών, κερδίζοντας τις εντυπώσεις χάρις στην ετοιμότητα των απαντήσεών τους σε δύσκολες νομικές ερωτήσεις, τη ρητορική τους, αλλά και τις γνώσεις τους επί της λατινικής νομικής ορολογίας. Η Μαρία-Θηρεσία Ρούσσου, που διαγωνίστηκε στον τελικό έναντι των φοιτητών της Οξφόρδης, είναι πρωτοετής φοιτήτρια. Η συμμετοχή της ομάδας στο διαγωνισμό κατέστη δυνατή χάρις στις ευγενικές χορηγίες Ελλήνων χορηγών και συγκεκριμένα των δικηγορικών γραφείων Ζέπος & Γιαννόπουλος, Καρατζά & Συνεργάτες, Ποταμίτης-Βεκρής

Πηγή: skai.gr