Σκρέκας- ΣΚΑΪ 100,3: To Μάτι θα γίνει σύγχρονη πόλη με σωστό σχεδιασμό και ρυμοτομία (audio)

Το Μάτι θα γίνει μία σύγχρονη πόλη με σωστό σχεδιασμό και ρυμοτομία, τόνισε στο ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας με αφορμή την ολοκλήρωση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Ο υπουργός εξήγησε ότι το σχέδιο περιλάμψει περιοχές που συνολικά καλύπτουν έκταση σχεδόν 8 χιλιάδων στρεμμάτων, που όμως όπως τόνισε περιλαμβάνουν αστικές και δασικές αιτήσεις και αιγιαλίτιδα ζώνη.

Σημείωσε ότι - συμφώνα με το σχέδιο - θα υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις, θα πρόκειται για ένα περιβάλλον που θα μπορεί ένας πολίτης να ζήσει όμορφα και με ασφάλεια. 

Ο κ Σκρέκας πρόσθεσε ότι το επόμενο πολύ σημαντικό θέμα είναι η ολοκλήρωση και η κύρωση των δασικών χαρτών, που είναι και η προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.

Υπογράμμισε ότι οι χάρτες δε θα αναρτηθούν εάν δεν έχει πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία των αντιρρήσεων και δε διορθωθούν τα λάθη. Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα δοθεί κι άλλη παράταση εάν χρειαστεί. Σημείωσε πάντως ότι οι διορθώσεις στους χάρτες θα αρχίσουν μετά το Σεπτέμβριο - Οκτώβριο, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα στο 2021.

Αναφερόμενος στην ανακύκλωση, ο υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι από την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 θα γίνει υποχρεωτική η διαλογή των απορριμμάτων στα σχολεία.
 

Πηγή: skai.gr