Σαρηγιάννης σε ΣΚΑΪ για κορωνοϊό και μετάλλαξη Δ: Πότε περιμένουμε ύφεση και μετά έξαρση

Φυσικό να υπάρξει μια έξαρση κορωνοιού με την μετάλλαξη Δέλτα όταν οι εκδρομείς γυρίσουν από τις διακοπές, εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε, αυτό που αναμένουν οι ειδικοί να συμβεί είναι, κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτέμβρη, να υπάρχει μια σχετική ύφεση της πανδημίας καθώς θα υπάρξει κορύφωσης μέχρι τα τέλη του Αυγούστου.

Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, δεν οφείλεται τόσο στις τουριστικές ροές αλλά στις παραθεριστικές.

Η ύφεση που θα παρατηρηθεί κατά τις δύο πρώτες βδομάδες του επόμενου μήνα, σχετίζεται κατά τον καθηγητή με το γεγονός πως η επιστροφή από τις διακοπές συνεπάγεται το τέλος της χαλάρωσης των διακοπών και άρα κάποιον περιορισμό των συναναστροφών.

Παράλληλα, ο κος Σαρηγιάννης υπενθύμισε την σύσταση που υφίσταται για αυτοκαραντίνα τουλάχιστον 7 ημερών πρωτού, όσοι επέστρεψαν από διακοπές, συναντήσουν κάποιον ηλικιωμένο.

Εντούτοις, παρά το γεγονός της ύφεσης που εκτιμάται πως θα υπάρξει, μετά το χρονικό διάστημα των δύο πρώτων εβδομάδων του Σεπτέμβρη, ο καθηγητής τόνισε πως θα δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις- διαστάσεις που θα πάρει η πανδημία του κορωνοιού εξαιτίας της μετάλλαξης δέλτα.

"Και εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί πραγματικά περιμένουμε να δούμε μια ταχεία αύξηση, η οποία το πως θα πάει μετά, δηλαδή από το τέλος Σεπτέμβρη κι έπειτα θα έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα έχουμε εμβολιαστεί η όχι", είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: skai.gr