Η Ρωσία απεβλήθη από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Η Ρωσία απεβλήθη από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει ο Guardian, περίπου 93 χώρες ψήφισαν υπέρ της πρότασης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ενώ 24 χώρες ψήφισαν κατά και 58 χώρες απείχαν.

Σε ένα σχέδιο του ψηφίσματος αναφέρεται πως η γενική συνέλευση του ΟΗΕ «θα αναστείλει τα δικαιώματα συμμετοχής στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενός μέλους του Συμβουλίου που διαπράττει κατάφωρες και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μπορέσει να τεκμηριώσουν τους θανάτους 1.480 αμάχων αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Άλλοι 2.195 άμαχοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την Ρόουζμερι Ντικάρλο, κορυφαία αξιωματούχο αρμόδια για πολιτικά θέματα και την οικοδόμηση της ειρήνης.

Ωστόσο, τόνισε η κυρία Ντικάρλο, η οποία μίλησε την Τρίτη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πιστεύει ότι ο απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων είναι πολύ βαρύτερος στην πραγματικότητα, καθώς μεγάλος αριθμός θυμάτων δεν έχει ακόμη καταγραφεί.

Πηγή: skai.gr