Παναγιωτόπουλος: Ισχυρές και εξοπλισμένες σε όλους τους κλάδους οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την επιτακτική ανάγκη εκσυγχρονισμού του οπλικού εξοπλισμού της χώρας μας, ώστε η Ελλάδα να μη μένει πίσω έναντι της Τουρκίας στο συνολικό ισοζύγιο, υπογράμμισε από τη Βουλή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, καλώντας παράλληλα άπαντες να αποφεύγουν την εκπομπή μηνυμάτων περί μειονεξίας της Ελλάδας έναντι της γείτονος, παρέχοντας επιχειρήματα στην προπαγάνδα της Άγκυρας περί υπεροχής της.

«Όταν όμως ο δυνητικός εχθρός σου εξοπλίζεται και όπως συμβαίνει προσφάτως αποκαλύπτει και τις επεκτατικές του διαθέσεις έναντι των κυριαρχικών σου δικαιωμάτων κι εσύ δεν  εξοπλίζεσαι, τότε μένεις πίσω στο συνολικό ισοζύγιο», επισήμανε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος,

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα και την απόλυτη επάρκεια των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι ισχυρές και παραμένουν εξοπλισμένες με πολύ καλά και εξελιγμένα οπλικά συστήματα σε όλους τους κλάδους».

Απορρίπτοντας, δε, κατηγορηματικά οποιοδήποτε σενάριο περί μειονεκτικής θέσης της χώρας μας συγκριτικά με την Τουρκία, πρόσθεσε εμφατικά: «Να μην υποκύπτουμε ως κοινωνία και ως ΜΜΕ στην προπαγάνδα ότι είμαστε μειονεκτικοί. Είναι μεγάλο λάθος αυτό. Δεν συμβαίνει από πλευράς της γείτονος.  Εκεί υπάρχει προπαγάνδα κλίματος υπεροχής. Να μην προσφέρει κανένας μας καλές υπηρεσίες προπαγάνδας στους γείτονες».

Οι αναφορές του κ. Παναγιωτόπουλου έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχέδιου για την αναβάθμιση των F-16 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την προσεχή Παρασκευή. 

Πηγή: skai.gr