Τη δοκιμή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην περιοχή της Σινώπης, στη Μαύρη Θάλασσα, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυριζόμενος πως ήταν επιτυχημένη.

"Βγάζοντας γλώσσα" στις ΗΠΑ ο Ερντογάν διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα ζητήσει την άδεια κανενός, και ειδικότερα των ΗΠΑ για να προχωρήσει στις δοκιμές των S-400. "Φαίνεται ότι οι κύριοι (στις ΗΠΑ) ενοχλούνται ιδιαίτερα επειδή πρόκειται για όπλο που ανήκει στη Ρωσία. Είμαστε αποφασισμένοι, συνεχίζουμε στο δρόμο μας όπως πάντα" δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το Reuters και το TRT. 

"Οι δοκιμές έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται. Η στάση των ΗΠΑ δεν μας απασχολεί καθόλου. Τι νόημα έχει να τους έχουμε αν δεν τους δοκιμάσουμε; Φυσικά και δεν πρόκειται να συμβουλευτούμε τις ΗΠΑ γι' αυτό το ζήτημα. Όχι μόνο για τους S-400, αλλά για πολλά από τα βαρέα και ελαφριά όπλα μας. Για μερικά από αυτά που έχουν αγοραστεί από τις ΗΠΑ, έχουμε ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές και τώρα με ανάλογο τρόπο θα συνεχίσουμε τις δοκιμές και τις ασκήσεις" υποστήριξε. 

Η Ουάσινγκτον έχει επισημάνει ότι η αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος από την Άγκυρα θέτει σε κίνδυνο την άμυνα του ΝΑΤΟ και έχει απειλήσει με κυρώσεις. Οι πληροφορίες για δοκιμή των S-400 την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Πενταγώνου. 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις