Θεμιστοκλέους: Ανοίγει στις 26/3 πλατφόρμα για 70- 74 ετών - Πάνω από 1,4 εκατ. εμβολιασμοί

Πάνω από 1.4 εκατ. εμβολιασμοί για τον κορωνοιό έχουν γίνει δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τονίζοντας παράλληλα πως την Παρασκεύη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 70-74 ετών.

"Σήμερα έχουν γίνει ως τώρα 29.000 εμβολιασμοί κι έχουμε κάνει από την πρώτη μέρα 1.464.000 εμβολιασμούς", είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως από την Παρασκευή έχουν κλειστεί περισσότερα από 100.000 ραντεβού για ανθρώπους με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, δηλαδή εμβολιαστική Ομάδα Α.

Η ένταξη των πολιτών στην ομάδα Α έγινε από την ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τηρώντας κάποια πολύ συγκεκριμένα και πολυπαραγοντικά κριτήρια.

Από την Τετάρτη, 31.03.2021, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ώστε να ενταχθούν -αν δεν είναι- στην ομάδα Α. Αυτό αφορά πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον κο Θεμιστοκλέους, 993.000 συμπολίτες μας έκαναν τουλάχιστον την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 9,74%. 415.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις. Αύριο μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ξεπεράσουμε το 1.000.000 εμβολιασμένους πολίτες τουλάχιστον με μία δόση".

Οσον αφορά το ζήτημα του τουρισμού και της εστίασης, επισήμανε, τέλος, ότι μετά το εμβολιασμό της Ομάδας Β το Μάιο, αλλά και των εκπαιδευτικών θα υπάρξει σχεδιασμός, εάν θα εμβολιαστούν και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Πηγή: skai.gr