Κλείσιμο

Συναγερμός για την μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη: Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά και Τσιόδρα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη στη ΓΓΠΠ με τη συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα, του Άκη Σκέρτσου, του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Θόδωρου Λιβάνιου του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη αλλά και δημάρχων.

Συμφώνα με πληροφορίες την έκτακτη σύσκεψη για την Κρήτη τη ζήτησε τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και ο ίδιος ο Σωτήρης  Τσιόδρας. Η συντριπτική πλειονότητα των νέων κρουσμάτων με μετάλλαξη Δ' που θα ανακοινωθούν σήμερα εντοπίζονται στο Ηράκλειο Κρήτης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία δεδομένου ότι στο Ηράκλειο υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια άλλα ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται. Οι αρχές θέλουν να κρούσουν τον κώδωνα του κίνδυνου στους κατοίκους της περιοχής επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη δέλτα χτυπά τους ανεμβολίαστους. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι συμφώνα με τις εκτιμήσεις η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα κυριάρχησει σε όλη την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 αναφορικά με τις μολύνσεις με μετάλλαξη Δ',  αποκάλυψε ότι νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Κρήτη: «Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου Δέλτα, και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr