Κλείσιμο

Σουηδία: Στους 687 οι νεκροί στη χώρα των 10 εκατομμυρίων - 8.419 τα κρούσματα

Στους 687 ανήλθαν οι νεκροί λόγω του κορωνοϊού στη Σουηδία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τετάρτης. Πρόκειται για αύξηση από τους 591 επιβεβαιωμένους θανάτους της 7ης Απριλίου, αλλά υπάρχει καθυστέρηση στον τρόπο με τον οποίο τα στατιστικά στοιχεία υποβάλλονται από τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές, οπότε η αύξηση δεν ισούται με τον αριθμό των θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρινίζεται.

Περίπου 469 άτομα έχουν εισηχθεί σε ΜΕΘ σύμφωνα με το σχετικό μητρώο. Από την έναρξη της επιδημίας, 678 άτομα εισήχθησαν σε ΜΕΘ, με τον αριθμό να περιλαμβάνει επίσης θανάτους και ασθενείς που έχουν αναρρώσει και έχουν λάβει εξιτήριο.

Υπάρχουν 8.419 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις 8 Απριλίου (από τα 7.693 στις 7 Απριλίου). Η πλειονότητα εμφανίζει μόνο ήπια συμπτώματα, αλλά όλοι καλούνται να λάβουν προφυλάξεις.

Οι σουηδικές αρχές προσώρας απλώς παροτρύνουν τους πολίτες να μένουν στο σπίτι εάν είναι άρρωστοι (ακόμη και με ήπιο βήχα ή πονόλαιμο), να ασκούν “κοινωνική αποστασιοποίηση”, να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα χωρίς λόγο, να εργάζονται από το σπίτι εάν είναι δυνατόν, να ακολουθούν καλές πρακτικές υγιεινής και αποφεύγουν επισκέψεις σε ηλικιωμένους ή νοσοκομεία. Σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών ή σε ομάδες κινδύνου συνιστάται να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις κοινωνικές επαφές.

Σημειώνεται ότι η Σουηδία έχει παρόμοιο πληθυσμό με την Ελλάδα (10,2 εκατομμύρια) αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη σε έκταση, αν και η πλειονότητα των κατοίκων διαμένει στα αστικά κέντρα. 

Πηγή: skai.gr