Πληροφορίες για ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Αναζητείται «χρυσή τομή» - Τα επόμενα βήματα

Σε άσκηση για δυνατούς λύτες μετατρέπεται η αλλαγή του μείγματος των μέτρων εν μέσω πληροφοριών του ΣΚΑΪ για ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα Τρίτη από την αρχή της πανδημίας. 

Κυβέρνηση και επιδημιολόγοι εξετάζουν την απελευθέρωση των μετακινήσεων από το Σάββατο, τη λειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα και το άνοιγμα των Λυκείων με διεξαγωγή ατομικών τεστ. Στο λιανεμπόριο οι αγορές θα γίνονται με τη φυσική παρουσία των καταναλωτών μέσω SMS στο νέο πενταψήφιο αριθμό 13032 και θα έχει τρίωρη διάρκεια.

Αν οι μαθητές δεν επιστρέψουν στα σχολεία στις 5 Απριλίου, τότε θα επιστρέψουν μια εβδομάδα μετά, στις 12 Απριλίου. Σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν η εστίαση θα ανοίξει στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, αλλά μόνο για τους εξωτερικούς χώρους. Την Τετάρτη οι επιστήμονες θα καταλήξουν στο πλαίσιο άρσης των μέτρων και θα κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση. 

Για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα Τρίτη προϊδέασε έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ 100,3 και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «τα κρούσματα σήμερα θα είναι πάρα πολλά».

Αναφερόμενος στο σταδιακό άνοιγα της οικονομίας, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενες δυνάμεις, αφενός την πίεση στο σύστημα υγείας, αφετέρου την φυσική κόπωση των πολιτών, αλλά και στην κόπωση των επιχειρήσεων. 

Σημείωσε ότι είναι ήδη έτοιμο ένα εναλλακτικό σύστημα για να λειτουργήσει κανονικά το λιανεμπόριο με SMS και χρονικό περιορισμό. 

«Δεν τίθεται ζήτημα να θυσιαστεί η δημόσια υγεία. Είναι το πρώτο κριτήριό μας» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι όλα θα συζητηθούν μέσα στην εβδομάδα με τους λοιμωξιολόγους.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια  μετατόπιση των μέτρων, προκειμένου να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί και είναι διάχυτη η διάθεση πολιτών να κερδίσουν κομμάτι της ζωής. 

«Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να αρχίσει σχετική χαλάρωση αξιοποιώντας τους ανοιχτούς χώρους. Με τις καιρικές συνθήκες τους εμβολιασμούς και τα σελφ τεστ νομίζουμε ότι ελεγχόμενα θα αρχίσουμε να ανοίγουμε πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. «Είμαστε κοντά νομίζω, αλλά δεν μπορώ να δώσω ημερομηνία» διευκρίνισε.

Πηγή: skai.gr