Γεωργαντάς σε ΣΚΑΪ: 775 εκατ. SMS εστάλησαν στα λοκντάουν – Δεν ήρθαν για να μείνουν

«Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να αρχίσει σχετική χαλάρωση αξιοποιώντας τους ανοιχτούς χώρους. Με τις καιρικές συνθήκες τους εμβολιασμούς και τα σελφ τεστ νομίζουμε ότι ελεγχόμενα θα αρχίσουμε να ανοίγουμε πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. «Είμαστε κοντά νομίζω, αλλά δεν μπορώ να δώσω ημερομηνία» διευκρίνισε. 

Όπως υπογράμμισε, τα SMS που εστάλησαν στο 13033 για μετακίνηση κατά τη διάρκεια των δύο lockdown από πέρσι μέχρι και σήμερα έφτασαν τα 775 εκατομμύρια, χωρίς να συνυπολογίζονται μάλιστα οι βεβαιώσεις μετακίνησης. «Είναι ικανοποιητικό νούμερο, γλιτώσαμε 775 εκατομμύρια φύλλα χαρτιού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. 

«Τα SMS δεν ήρθαν για να μείνουν, ήρθαν να τελειώσουν κάποια στιγμή» επισήμανε. Ακόμα κι αν επιτραπεί η διαδημοτική μετακίνηση, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαντάς, δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει τα SMS σε αυτή τη φάση. Θα χρησιμοποιούμε το 6 όπως πριν. 

«Το 13032 είναι έτοιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί,  περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις… Βοηθάει επειδή είναι μόνο για πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ξεκαθάρισε πάντως ότι είναι «λίγο πρόωρο να κουβεντιάζουμε για το χρονικό περιθώριο». 

«Άμα πάνε όλα βάσει προγραμματισμού μετά τα μέσα Μαΐου θα μπορούμε να μιλάμε για τελείως διαφορετική χώρα» δήλωσε δε.

Πηγή: skai.gr