Πηγές υπ. Υγείας: Το πρωτόκολλο εφαρμόστηκε πλήρως στην περίπτωση των 6 υγειονομικών στο Παπαγεωργίου

Πηγές υπ. Υγείας: Το πρωτόκολλο εφαρμόστηκε πλήρως στην περίπτωση των 6 υγειονομικών στο Παπαγεωργίου

Κατά γράμμα εφαρμόσθηκε το πρωτόκολλο στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου" που βρέθηκαν θετικοί στον κορvνοϊό SARS-CoV-2, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια. 

Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου", που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να "κερδίσουν" λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό», σχολιάζουν οι ίδιες πήγες δημοσιεύματα που αφορούν τα επιβεβαιωμένα κρουσμάτων σε υγειονομικούς στο Νοσοκομείο"Παπαγεωργίου".

Πηγή: skai.gr