Τη έντονη διαφωνία της για τις δημόσιες δηλώσεις γιατρών σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού μέσω της θείας κοινωνίας διατυπώνει η Ομοσπονδίαν Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Επιπλέον, χαρακτηρίζει απαράδεκτο να σιωπούν για "τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις" τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Η Ομοσπονδία τονίζει πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις "με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις" και καταλογίζει στους γιατρούς ότι "χρησιμοποιούν αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας".

"H μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς" τονίζει η ΟΕΝΓΕ.

Η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει πως "οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό".

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις