Ν.Κορέα: Ξεπέρασαν τα 10.000 τα κρούσματα κορωνοϊού

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Νότια Κορέα ξεπέρασαν τα 10.000 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, καθώς το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 86 νέα, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης ασθενειών (KCDC).

Ο αριθμός των ασθενών ανέρχεται πλέον συνολικά σε 10.062, σύμφωνα με τα KCDC.

Το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν επίσης πέντε νέοι θάνατοι, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα να ανέρχεται σε 174. Ο δείκτης θνησιμότητας ανέρχεται με βάση αυτά τα δεδομένα σε 1,73%.

Να σημειωθεί ότι 193 ακόμη ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν σε απομόνωση μετά την αποθεραπεία τους. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που ιάθηκαν ανέρχεται σε 6.021 μέχρι σήμερα, πάντα κατά τα στοιχεία των KCDC.

Στο μεταξύ, η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε τη λειτουργία εργοστασίου που παράγει οικιακές συσκευές στις ΗΠΑ, διότι δύο εργαζόμενοί της στην εγκατάσταση αυτή, στην κομητεία Νιούμπερι της Νότιας Καρολίνας προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Ο γιγαντιαίος νοτιοκορεατικός όμιλος των ηλεκτρονικών ενημέρωσε πως το εργοστάσιο υποβάλλεται σε απολύμανση και ότι θα ξαναρχίσει να λειτουργεί τη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ