Κλείσιμο

Μαρτυρία ασθενούς: Ήμουν αθλητής, ο κορωνοϊός με γονάτισε – Στρατιώτες σε πόλεμο γιατροί, νοσηλευτές

Διανύουμε κατάσταση πολέμου με γιατρούς και νοσηλευτές να πρέπει να παρελαύνουν στις επετείους γιατί ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις τη υγείας και διαφυλάσσουν τη σωματική ακεραιότητα της χώρας, υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ για την πανδημία ο δικηγόρος Πέτρος Πανάγος, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά. 

«Αν μπορούσα να αποδώσω την περιπέτειά μου με ποδοσφαιρικούς όρους θα έλεγα το εξής: Ασθενής – κορωνοϊός διπλό ημίχρονο, άσος τελικό…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πανάγος, ενώ εξήγησε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και αθλητές όπως ο ίδιος, ενώ η διαδικασία αποθεραπείας παραμένει επίπονη. 


Η συγκλονιστική μαρτυρία 

«Μια παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω από τη 10ημερη παραμονή μου στο νοσοκομείο είναι η εξής: πλέον είμαι πεπεισμένος ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, μέσα από τις μπλε αυτές ιατρικές ρόμπες που φοράνε, θα πρέπει σίγουρα να φοράνε στρατιωτική παραλλαγή, στρατιωτικά ρούχα! Μετά την εμπειρία που έζησα τους κατατάσσω στις ένοπλες δυνάμεις τη υγείας. Οι γιατροί είναι οι στρατηγοί, οι ναύαρχοι, οι πτέραρχοι που δουλεύουν στο Κέντρο Επιχειρήσεων. γιατί αυτή τη στιγμή διανύουμε ένα πόλεμο… Και έχουν ως όπλο την επιστήμη τους και τα λαμπρά και εξαίρετα μυαλά τους, με πρώτο τον κ. Συρίγο τον διευθυντή της κλινικής εδώ. Λαμπρός επιστήμονας. Και μιλάμε για επιστήμονες με όλη τη σημασία της λέξεως, γιατί στη συγκεκριμένη κλινική δε θεραπεύουν απλώς τον ασθενή… Τον μελετάνε. Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση εδώ. Όλες οι εργαστηριακές λήψεις, οι εξετάσεις που γίνονται εδώ έχουν απώτερο σκοπό να συγκεντρώνονται, αναλύονται και μελετώνται και επ’ αυτών των ενδείξεων εκπονούν οι γιατροί στρατηγικές άμυνας και επίθεσης αντίστοιχα κατά του ιού με δεδομένα που θα βοηθήσουν τους επομένους ασθενείς, δηλαδή γίνεται μια επιστημονική, πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή μελέτη… Έμενα μου κάνουν καθημερινά εργαστηριακές εξετάσεις παρά πολλές, αυτοί οι δείκτες αποστέλλονται στο πανεπιστήμιο και μελετώνται και επ’ αυτών των δεικτών προσαρμόζονται οι θεραπείες».

"Τα όπλα της νοσηλεύτριας, δεν είναι ο καθετήρας και ο ορός, τα όπλα της νοσηλεύτριας είναι τα χέρια της, που σε κρατάνε σφιχτά εδώ όταν είσαι ολομόναχος και αισθάνεσαι αβοήθητος

«Αντίστοιχα, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες είναι οι φαντάροι, οι φαντάροι που κι αυτοί φέρουν διαφορετικά όπλα. Τα "όπλα" της νοσηλεύτριας, δεν είναι ο καθετήρας και ο ορός, τα όπλα της νοσηλεύτριας είναι τα χέρια της, που σε κρατάνε σφιχτά εδώ όταν είσαι ολομόναχος και αισθάνεσαι αβοήθητος, τα λέω και συγκινούμαι, σε κρατάνε και σου δίνουνε θάρρος, σου δίνουνε κουράγιο… Είναι το βλέμμα το καθαρό της νοσηλεύτριας, γιατί με τη στολή που φοράνε και την εξάρτυση το μόνο που μπορείς να δεις είναι τα μάτια τους… Σε αυτό το βλέμμα όμως αισθάνεσαι την ασφάλεια, ότι είσαι σε καλά χέρια, ότι θα πας καλά και θα βελτιωθείς. Είναι το χαμόγελό τους, η καλή τους διάθεση, που παρά το γεγονός ότι δεν το βλέπεις μέσα απ’ τη μάσκα, έχει ευεργετικές ιδιότητες, σου φτιάχνει την ψυχολογία, γιατί εδώ πέρα είναι ο κάθε ασθενής μόνος του. Ολομόναχος».

«Θα πρέπει να παρελαύνουν στις εθνικές επετείους οι γιατροί και νοσηλευτές σε διάταξη για να τούς αποδίδονται τιμές και να τους χειροκροτεί ο κόσμος, γιατί όπως οι ένοπλες δυνάμεις διαφυλάσσουν την εθνική κυριαρχία και την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας, οι γιατροί και οι νοσηλευτές διαφυλάσσουν τη δημόσια υγεία και τη σωματική ακεραιότητα της χώρας μας, γιατί πρόκειται περί πολέμου. Ο ιός είναι υποχθόνιος επικίνδυνα ύπουλος, σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και δεν υπολογίζει τίποτα. 

"Ο ιός αυτός έχει τη δυνατότητα ακόμα και τον πιο υγιή οργανισμό να τον μεταμορφώσει σε βάρια ασθενή, έναν αθλητή νέο χωρίς προβλήματα να τον πετάξει στο κρεβάτι του σωλήνα

«Για να μην παρεξηγηθώ αν κάποιος ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή είναι σε μεγάλη ηλικία ή έχει υποκείμενο νόσημα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα νοσήσει βαριά και θα μπει στο νοσοκομεία, αλλά ο ιός αυτός έχει τη δυνατότητα ακόμα και τον πιο υγιή οργανισμό να τον μεταμορφώσει σε βάρια ασθενή, έναν αθλητή νέο χωρίς προβλήματα να τον πετάξει στο κρεβάτι του σωλήνα το βίωσα το πέρασα, ήμουν αθλητής χωρίς προβλήματα και με γονάτισε χωρίς να το πάρω χαμπάρι». 

«Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα, είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί κατάφερα να περάσω αυτή τη δύσκολη περιπέτεια για τη ζωή μου… Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είναι Παρασκευή και έρχεται Σαββατοκύριακο με ωραίο καιρό, και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί όλ’ αυτά θα είναι πλέον μια κακή ανάμνηση» δήλωσε ο κ. Πανάγος. 

Όπως διευκρίνισε, «είμαι καλά, αυτή τη στιγμή έχω ξεπεράσει τον κίνδυνο, περισσότερο κάθομαι μέσα για να γίνουν κάποιες εξετάσεις για τον έλεγχο των υπόλοιπων ζωτικών οργάνων, γιατί η θεραπεία για τον κορωνοϊό είναι βαριά, και φανταστείτε ότι τα μισά φάρμακα τα οποία παίρνω είναι για τη θεραπεία άλλων ζωτικών οργάνων. Δεν είναι τόσο εύκολο δηλαδή, ακόμα και μετά το εξιτήριο κάνεις ακτινογραφία θώρακος ή αξονικές για να δουν κάποια ζημιά που υπολείπεται στον πνεύμονα… Υπάρχει εδώ στο Σωτηρία και τμήμα post COVID που αφορά τους ασθενείς με βαριά νόσηση, είτε έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας με την καρδιά τους, υπέρταση ή κάποιο άλλο πρόβλημα… δηλαδή υπάρχει παρακολούθηση συνεχής μέχρι την πλήρη αποθεραπεία».  

Πηγή: skai.gr