Κοτανίδου- Κορωνοϊός: Στο 45- 50% η πληρότητα των κρεβατιών στις ΜΕΘ της Αττικής

Κοτανίδου- Κορωνοϊός: Στο 45- 50% η πληρότητα των κρεβατιών στις ΜΕΘ της Αττικής

Η κατάληψη κρεβατιών σε Μονάδες ΜΕΘ στην Αττική υπολογίζεται στο 45- 50%, γνωστοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Αναστασία Κοτανίδου Καθηγήτριας Πνευμονολογίας  Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

Όλη η υπόλοιπη Ελλάδα είναι πολύ άνετη σε ό,τι αφορά τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διευκρίνισε η καθηγήτρια, εξηγώντας πως η κατάληψη κλινών εκτός Αττικής, στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπολογίζεται περίπου στο 20%.

Σύμφωνα με την ειδικό, η Αττική δεν βρίσκεται ακόμη σε οριακό σημείο όσον αφορά τα κρεβάτια των ΜΕΘ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε οριακό επίπεδο τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

«Εάν συνεχίσει η αύξηση των διασωληνωμένων με τους ρυθμούς που βλέπουμε τώρα υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα» είπε χαρακτηριστικά προθέτοντας πως γίνεται εντυούτοις προσπάθεια να ελεγχθεί το ενδεχόμενο, ανοίγοντας ενδεχομένως περισσότερα κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοιό.

Όσον αφορά τα σενάρια για επιβολή του μέτρου της χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους η η κα Κοτανίδου τόνισε πως δεν συζητηθεί μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο στο μέλλον. 

Η επιδρομή κάνει προτάσεις αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση, τόνισε.

Παράλληλα υπογράμμισε πως δεν τίθεται θέμα ανάγκης σκληρότερων μέτρων αλλά πρέπει να αυστηρής και συνειδητοποιημένης συμμόρφωσης στα μέτρα που βρίσκονται εν ισχύ.
 

Πηγή: skai.gr