Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στα νοσοκομεία με το isobox μετά την αύξηση των κρουσμάτων (pics)

Λουίζα Κροντήρη

Αλλαγές στην διαδικασία διαλογής και ελέγχου ύποπτων κρουσμάτων κορονοιού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας έρχονται μετά και την τοποθέτηση και χρήση των isobox.Πρόκειται για κοντέινερ τα οποία τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους των νοσοκομείων προκειμένου να απομονώνονται κατευθείαν ασθενείς με συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορωνοιό.

Πώς θα γίνεται η διαδικασία διαλογής

Ο ασθενής με ύποπτα συμπτώματα, ενημερώνει τον υπεύθυνο γιατρό που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, χωρίς να χρειαστεί να εισέλθει στον χώρο με τα επείγοντα περιστατικά.

Ο γιατρός προβαίνει σε μια σειρά ερωτήσεων όπως αν ο ασθενής ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό, είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, έχει πυρετό, βήχα ή δύσπνοια  προκειμένου να ελέγξει το αν τα συμπτώματα του όντως παραπέμπουν σε κορονοιό.

Αν θεωρηθούν ύποπτα ο ασθενής στέλνεται στο iso(lation) box το όποιο βρίσκεται εκτός των χώρων του νοσοκομείου και λειτούργει ως σημείο διαλογής.
Πλέον, όλοι όσοι θεωρούνται ύποπτα περιστατικά θα ελέγχονται για κορωνοιó.

Το επίχρισμα θα λαμβάνεται στο isobox. Εάν o ασθενής έχει ήπια συμπτώματα θα πηγαίνει σπίτι του με εντολή να μην έρθει σε επαφή με κόσμο ενώ εάν η κλινική του εικόνα είναι σοβαρή θα καλείται ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο αναφοράς.

Που υπάρχουν

Εκτος απο το νοσοκομείο Γεννηματάς ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση isobox στο σύνολο τους στα νοσοκομεία Σωτηρία, Σισμανόγλειο, Αττικόν, Κρατικό Νικαίας, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείο Καστροριάς.