Κορωνοϊός - Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε το 10ο κρούσμα στην Ελλάδα - Σύζυγος του 9ου κρούσματος

Κορωνοϊός - Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε το 10ο κρούσμα στην Ελλάδα - Σύζυγος του 9ου κρούσματος

Της Λουίζας Κροντήρη
 

To δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Πρόκειται για Ελληνίδα, σύμφωνα με πληροφορίες σύζυγος του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενός 66χρονου, και οι δύο μέλη ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο. 

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται, και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν κληθεί να εξεταστούν εντός της ημέρας αρκετοί από τους συνταξιδιώτες τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει και αυτοί από τον κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο (24 κλίνες) ετοιμάζεται για να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά κορωνοϊού. Δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς. Όσον αφορά στις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο ο Άγιος Ανδρέας και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.
 

Πηγή: skai.gr