Κορωνοϊός: Θεσπρωτία και εισαγόμενα κρούσματα στο επίκεντρο του χάρτη της πανδημίας (πίνακας)

Κορωνοϊός: Θεσπρωτία και εισαγόμενα κρούσματα στο επίκεντρο του χάρτη της πανδημίας (πίνακας)

Στα 21 υπολογίζονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες 9 εξ αυτών προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, 5 είναι εισαγόμενα, 5 εντοπίζονται στην Θεσπρωτία, 1 βρίσκεται στην Έδεσσα και 1 στην Αθήνα.

Όπως αποτυπώνεται στον σημερινό χάρτη που αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων κορωνοιού στις "κόκκινες" περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας , Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας κι η Αττική. 

Περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί Μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι ανέρχεται σε 3287 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Από την έναρξη της επιδημίας μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 190 θάνατοι. 

Από το σύνολο των 3287 κρουσμάτων, 725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1836 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Όσον αφορά το κρούσμα στην Έδεσσα, πρόκειται για μαία που εργάζεται στο νοσοκομείο της πόλης. Είναι η μοναδική που βρέθηκε θετική, από τις 45 επαφές της νοσηλεύτριας που είχε κορωνοιό ειναι μια μαια που δουλευει στο νοσοκομειο. Ειναι η μοναδική απο τις 45 επαφές της νοσηλευτριας που νόσησε. Είχε έρθει σε άμεση επαφή.

 

Πηγή: skai.gr