Κορωνοϊός: Περιοριστικά μέτρα στο γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονα- Πάνω από 40 κρούσματα (VID)

Περιοριστικά μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ, από χθες το βράδυ, στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων που βρέθηκαν 32 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου:

-Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

-Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

-Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για δέκα ημέρες, από χθες 30-09-2020 στις 9μμ έως και τις 9 Οκτωβρίου και ώρα 9μμ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αναρτήθηκε χθες το βράδυ στη Διαύγεια.

Η διασπορά κορωνοιού στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στον 'Αγιο Παντελεήμονα ειναι πολυ μεγάλη δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ 100.3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. 
Ο κος Αρκουμανέας τόνισε ότι τα θετικά κρούσματα ξεπερνούν τα 40 ενώ πρόσθεσε πως κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται πως νοσούν εδώ και δύο εβδομάδες.

Παράλληλα γνωστοποίησε πως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί καθημερινά τεστ εντός του οίκου ευγηρίας και σε όσους έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό.

Οι ηλικιωμένοι που έχουν βρεθεί θετικοί μεταφέρθηκαν το πρωί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Πηγή: skai.gr