Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 οι νεκροί – 273 νεκροί περισσότεροι στην Ιταλία από Κίνα (χάρτης) 

Ξεπέρασαν τους 10.000 (10.030) οι νεκροί παγκοσμίως από την πανδημία του κορωνοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University (JHU) σε διαδραστικό χάρτη που έχει δημιουργήσει. Στον real time χάρτη είναι εμφανές ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πλέον τις μεγαλύτερες προκλήσεις από την πανδημία. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ JHU

Οι νεκροί στην Ιταλία ανέρχονται σε 3.405 στην παρούσα φάση, ενώ οι νεκροί στην Κίνα 3.132 (273 περισσότερα θύματα). Στο Ιράν έχουν καταγραφεί επισήμως 1.284 θάνατοι, στην Ισπανία 833 θάνατοι, στη Γαλλία οι νεκροί έχουν φτάσει τους 372, στη Βρετανία τους 137 ενώ στη Νότια Κορέα τους 94. Στη χώρα μας έως στιγμής από τον ιό έχουν πεθάνει έξι άνθρωποι.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως φτάνουν τα 244.523 ενώ 86.031 άνθρωποι ανάρρωσαν από τη νόσο. Σημειώνεται ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην ηπειρωτική Κίνα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού έως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης της επιδημίας από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University (JHU) διαμορφώνεται με στοιχεία που αντλούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Επιτροπή Υγείας της Κίνας, τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) και άλλους οργανισμούς. 

Πηγή: skai.gr