Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Όργιο παραπληροφόρησης στα σόσιαλ- Ανησυχία για γκρουπ «όχι μάσκες σε παιδιά» (vid)

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία κι ενώ λοιμωξιολόγοι και υπουργείο βάζουν ως απαραίτητο όρο τη χρήση μάσκας από τους μαθητές, σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που παρακινούν γονείς ενάντια στη χρήση της.

«Όλα τα παιδιά στο σχολείο χωρίς μάσκες.  Aς καταλάβουν ότι τα παιδιά μας δεν είναι πιόνια τους!» αναφέρει μια ανάρτηση.

Σελίδες σαν αυτή φιλοξενούν πάνω από 20.000 μέλη και με φόντο ένα παιδί που φορά μία μάσκα που γράφει "Δεν μπορώ να αναπνεύσω". Οι γονείς αφήνουν οργισμένα μηνύματα και καλούν τα υπόλοιπα μέλη να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα!

 

«Καλησπέρα στην ομάδα. Έλεγα πως δεν θα στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο αν γίνει υποχρεωτική η μάσκα. Αλλά το ξανασκέφτηκα. Αυτό θέλουν. Θέλουν να έχουν όλα τα πειθαρχημένα παιδιά μαντρωμένα και τους γονείς τους φακελωμένους. Όχι….. δεν θα σας κάνω το χατίρι. Θα στείλω το παιδί μου ΧΩΡΙΣ μάσκα στο σχολείο και θα του τάξω μία σοκολάτα για κάθε μάσκα παιδιού που θα μου φέρνει στο σπίτι» γράφει άλλη ανάρτηση.

«Αυτά τα οποία γράφονται και αυτά που υποστηρίζουμε σαν πολίτες είναι τραγικά. Και τελικά τί θέλουμε να γίνει πάλι ένα λοκνταουν;», διερωτάται ο Μάριος Λαζανάς, Διευθυντής  Παθολογικής - Λοιμωξιολογικής Κλινικής.

Η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη για εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές από τις 7 Σεπτεμβρίου οπότε και ανοίγουν τα σχολεία…. Για αυτό και τα γκρουπ που δημιούργησαν γονείς και προτρέπουν να μην βάλουν μάσκα τα παιδιά προκαλούν ανησυχία.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η μάσκα στα παιδιά άνω των 2 ετών είναι ασφαλής πρέπει να επιδειχθεί η σωστή χρήση της και στο σπίτι και στο σχολείο. Αυτό που θέλω να πω στους γονείς είναι ότι πρέπει αν εξηγήσουν στα παιδιά τους ότι αυτή ακριβώς τη στιγμή φοράμε μάσκα και για τη δική μας ασφάλεια αλλά κυρίως για την ασφάλεια των παππούδων μας» επισημαίνει ο Αντώνης  Δαρζέντας, Παιδίατρος – Νεογνολόγος.

Πολλές ομάδες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, που ερευνούν αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα.  Την ίδια ώρα, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι αμφιβολίες για τν ύπαρξη του ιού αυξάνονται ανησυχητικά, καθώς η διασπορά ψευδών ειδήσεων, σε συνδυασμό με τις θεωρίες συνομωσίας οδηγεί σε αύξηση των περιστατικών επικίνδυνης χαλάρωσης και αδιαφορίας στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Πηγή: skai.gr