Λοιμωξιολόγος ΑΧΕΠΑ: Πώς κολλήσαμε κορωνοϊό στην ειδική μονάδα Covid (vid)

Προφανώς το ιικό φορτίο στην ειδική μονάδα COVID-19, ήταν πολύ μεγάλο, υπήρχαν πολλοί ασθενείς και συνωστισμός αλλά δεν θα ήτα απίθανο να κολλήσαμε τον ιό και εκτός του νοσοκομείου. Αυτό τόνισε, ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Κολλάρας, ο οποίος είναι ένα από τα 14 κρούσματα κορωνοιού που καταγράφηκαν στο ΑΧΕΠΑ.

" Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα" δήλωσε ο λοιμωξιολόγος εφιστώντας την προσοχή καθώς ο ιός φαίνεται, όπως εκτίμησε, πάρα πολύ μεταδοτικός.

" Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας. Άνθρωποι νέοι, διασωληνώθηκαν, είχαν επιπλοκές. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί", υπογράμμισε ο Λοιμωξιολόγος και στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες που τον ακουν, για προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Εκεί που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός, σε μέρη που ο κόσμος συνωστίζεται ή σε οίκους ευγηρίας, είναι δυνατόν να υπάρξει υπερμετάδοση, εξήγησε ο κος Κολλάρας.

Τόσο ο Κος Κολλάρας, όσο και οι 13 άλλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που νοσούν νιώθουν καλά, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και παραμένουν σε καραντίνα.

Πηγή: skai.gr