Κικίλιας: «Σπάει» στα δύο η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών- Έρχεται ο εμβολιασμός με όλα τα εμβόλια

«Η επιδημία δεν έχει τελειώσει», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων ήταν 1.472 περιστατικά με την διάμεση ηλικία να είναι τα 36 έτη. 

Παράλληλα, σημείωσε πως συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες και πως όλες οι περιφέρειες παρουσιάζουν αποσταθεροποίηση έως μείωση των κρουσμάτων χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η πανδημία έχει υποχωρήσει

Ο υπουργός ξεκίνησε αναφερόμενος στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, λέγοντας πως καταγράφηκε υποχώρηση κάτω από τα 2.000 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά κάτω από 4% και τα ενεργά κρούσματα λίγο πάνω από 14.000 Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Πλήρως εμβολιασμένο το 20,3% του πληθυσμού

Τόνισε δε ότι «οι εμβολιασμοί σήμερα αναμένεται να υπερβούν τους 102.000», προσθέτοντας ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 5.751.115 εμβολιασμοί. Ειδικότερα, με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 35,51%, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 20,3% του ενήλικου πληθυσμού.

Σε ερώτηση για το πότε θα «ανοίξουν» τα ραντεβού και με Pfizer και Moderna, εκτός του Johnson & Johnson που ήδη είναι διαθέσιμο για τους νέους 18 έως 29 ετών, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνουν ανακοινώσεις για ημερομηνίες την άλλη εβδομάδα ενώ πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα «σπάσει» στα δύο: Δηλαδή στους 25-29 και στους 18-24 ετών.

Γαλάζια Ελευθερία: Πώς προχωρά ο καθολικός εμβολιασμός στα νησιά

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι παράλληλα με το πρόγραμμα Ελευθερία προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία που αφορά τον καθολικό εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων των νησιών. Μάλιστα σημείωσε πως μετά την έναρξη του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία» ο μέσος όρος των πολιτών στα νησιά που έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου αγγίζει το 40% ενώ ο μέσος όρος πλήρως εμβολιασμένων σήμερα έχει διαμορφωθεί στο 27%.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα νησιά με την μεγαλύτερη πληρότητα στα ραντεβού εμβολίων είναι τα εξής: Λευκάδα, Θάσος, Πάρος, Μύκονος και Σαλαμίνα 
 

 

Πηγή: skai.gr