Κικίλιας: Πίεση στο ΕΣΥ με κάλυψη ΜΕΘ Covid στην Αττική στο 90% – Πάνω από 30.000 εμβολιασμοί ημερησίως

Την υπομονή των πολιτών για την έξοδο από την υγειονομική κρίση ζήτησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι είναι πιο ορατή από ποτέ. Προειδοποίησε ωστόσο, ότι το λεκανοπέδιο παραμένει στο "κόκκινο" επιδημιολογικά.

“Η Αττική έχει αυτή την εποχή το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με συνέπεια να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ με ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, χθες Τρίτη 168 και προχθές 186, και η κάλυψη των ΜΕΘ COVID στην Αττική βρίσκεται σε ποσοστό 90%, δηλαδή 235 ΜΕΘ από 262” ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο θανατηφόρος ιός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος, με κόστος σε ζωές συμπολιτών μας και νοσηλείες σημείωσε.

Όπως επισήμανε πάντως ο υπουργός, έχουμε φτάσει αισίως τους 790.586 εμβολιασμούς, με ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών πάνω από 30.000, σήμερα αναμένεται να εμβολιάσουμε πάνω από 31.000 ανθρώπους, και έχουμε 1,480.479 επιβεβαιωμένα ραντεβού. Χαρακτήρισε στο πλαίσιο αυτό, παράδειγμα προς μίμηση την Επιχείρηση Εμβολιασμού Ελευθερία. 

“Ζητώ απ' όλους να κάνουν λίγο υπομονή. Ο συνδυασμός εμβολιασμών - τήρησης μέτρων θα μειώσει τη θνητότητα, θα φέρει μείωση των βαρέως νοσούντων, αποσυμπίεση του ΕΣΥ,  και σταδιακή επαναφορά σε μια κανονική ζωή” τόνισε ο κ. Κικίλιας. 

“Παρακολουθώ με αγωνία την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ήμερων διασωληνωμένου στο Αγλαΐα Κυριακού... Μια μικρή αθώα ψυχή, δίνει μάχη για τη ζωή, οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά” δήλωσε δε ο υπουργός. 

Πηγή: skai.gr