Στις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη η χώρα μας όσον αφορά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Στις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη παραμένει η χώρα μας όσον αφορά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρατέθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο η Ελλάδα βρίσκεται στην 43η θέση στην Ευρώπη σε σύνολο 46 χωρών όσον αφορά στα νέα κρούσματα Covid-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Επίσης η Ελλάδα βρίσκεται στην 33η θέση στην Ευρώπη σε σύνολο 46 χωρών και στην 23η στην ΕΕ-27 με 608 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού και 33η στην Ευρώπη (στις 45) με 24 νέους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμών «Ελευθερία» έχουν συνολικά πραγματοποιηθεί 758.480 εμβολιασμοί, που αντιστοιχεί σε ποσοστό κάλυψης 7,22% του πληθυσμού. Ο μέσος όρος εμβολιασμών ανά ημέρα είναι 25.004, τα προγραμματισμένα ραντεβού ανέρχονται σε 1.486.661 και το ποσοστό επιτυχίας τους κυμαίνεται σε ποσοστό 96%.
 
Στο σημείο αυτό, αναφέρονται μεταξύ άλλων ως σημαντικές εξελίξεις, η εκκίνηση λειτουργίας των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα (Μαρούσι) και Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ) καθώς και το γεγονός ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στο τοπ 20 χωρών όσον αφορά στο ποσοστό εμβολιασμού πληθυσμού με τουλάχιστον μία χορηγηθείσα δόση (19η στο vaccine tracker Bloomberg στις 24-2). Αναφορά γίνεται στη σχεδόν πλήρη αξιοποίηση μη χορηγηθεισών δόσεων λόγω ματαιώσεων ραντεβού και στη δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης εμβολιασμού κατά covid-19.
 

Πηγή: skai.gr