Γώγος στον ΣΚΑΪ: Δεν αποκλείει νέο lockdown έως 2 βδομάδες

«Ο καθένας πρέπει να παίρνει την ευθύνη του σε αυτή την φάση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη αναφερόμενος στις σημερινές εικόνες στις εκκλησίες για τον εορτασμό των θεοφανείων, σημειώντας ότι υπάρχουν περιοχές σε έξαρση, υπάρχουν κόκκινες ζώνες που εναλλάσσονται και που μπορεί ανα πάσα στιγμή να είναι σαν αναφλεγείς βόμβες που μπορεί να πυροδοτήσουν το σύστημα. 

Εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια των εορτών υπήρξε αύξηση της κινητικότητας κατά 30% 

Όπως είπε την Παρασκευή θα συνεδιάσει η επιτροή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση ωστόσο αν διαπιστωθεί αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου είναι καλύτερα να παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα για μια ή δυο εβδομάδες ακόμη.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε ότι ο φόβος και η ανησυχία υπάρχουν συνεχώς με τα δεδομένα που υπάρχουν στην χώρα μας ενώ ήδη εμφανίστηκαν και κρούσματα με το νέο στέλεχος.

«Βγαίνουμε από ένα lockdown και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο της κατά ζώνης λειτουργίας το click away.

Πηγή: skai.gr