ΕΟΔΥ-Σαπουνάς σε ΣΚΑΙ 100,3 για κορωνοϊό: Αττική – Θεσσαλονίκη οι περιοχές που προβληματίζουν

Υπάρχει κυκλοφορία του ιού και οι περιοχές που προβληματίζουν τις υγειονομικές αρχές είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο Σπύρος Σαπουνάς, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ανέφερε πως στην Καβάλα έγιναν τεστ σε 80 επαφές των κρουσμάτων.

Ο κ Σαπουνάς σημείωσε ότι στη χώρα μας γίνονται ημερησίως 12.000 τεστ.

Αναφερόμενος στα μετρά υπογράμμισε ότι όλα είναι στο τραπέζι και πως ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της δημόσιας Υγείας θα χρησιμοποιηθεί. 

Εξήγησε ότι η μη τήρηση των κανόνων σε ένα γάμο είναι πιο επικίνδυνη απο τη μη τήρηση των κανόνων σε ένα μπαρ, καθώς στις κοινωνικές εκδηλώσεις οι άνθρωποι έρχονται περισσότερο σε επαφή μεταξύ τους.

Σημειώνεται χθες ανακοινώθηκαν 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έλεγχοι

Πάνω από 1.000 ελέγχους σε λεωφορεία πραγματοποίησε το Σάββατο η Τροχαία

Περισσότερους από 1.000 ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποίησε σήμερα η Τροχαία Αττικής, για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες, σε όλο το λεκανοπέδιο.

Αναλυτικά, από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ, τα συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποίησαν συνολικά 1.039 ελέγχους σε ΜΜΜ, βεβαιώνοντας 24 παραβάσεις.

Οι 18 από αυτές αφορούσαν επιβάτες που δεν φορούσαν μάσκες και στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ και οι έξι σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με υπεράριθμους επιβάτες, τα οποία ελέγχθηκαν στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

Οι υπεράριθμοι επιβάτες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και παράμειναν σε κλειστούς χώρους στα διόδια, απ’ όπου παρελήφθησαν από άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αύριο.

Πηγή: skai.gr