Εκκενώνεται ο Ερυθρός Σταυρός: Μετατρέπεται σε νοσοκομείο για κορωνοϊό

Εκκενώνεται ο Ερυθρός Σταυρός: Μετατρέπεται σε νοσοκομείο για κορωνοϊό

Εκκενώνεται το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός αφού μετά το Σεισμανόγλειο μετατρέπεται αποκλειστικά σε μονάδα νοσηλείας ασθενών COVID-19.

Το παραπάνω καθιστά αναγκαία την εκκένωση του η οποία έχει αρχίσει ήδη από το πρωί με συνολικά 17 ασθενείς να έχουν αναχωρήσει με ασθενοφόρα για άλλα δημόσια νοσοκομεία.

Με την πορεία της πανδημίας κορωνοιού να έχει οδηγήσει στα κόκκινα την πίεση στο ΕΣΥ, το απόγευμα στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση με την πληρότητα στις ΜΕΘ, η οποία έχει ξεπεράσει το 90% εδώ και μέρες, ενημερώνοντας παράλληλα και για τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι ειδικοί καθώς σήμερα τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000, αριθμός που επιβεβαιώνει τους φόβους των ειδικών για άμεσο άνοιγμα.

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι αριθμοί αναμένεται να διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. 

«Έχουμε πει ότι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως να δούμε πάνω από 3.000 κρούσματα. Ο μέσος κινητός όρος είναι 2.500 με 2.600 (…) Αυτή την εβδομάδα και έως τις 25 Μαρτίου θα είμαστε σε ελαφριά, αλλά ανοδική πορεία» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης, ζητώντας άρση μέτρων. 

ΠΗΓΗ: SKAI.GR/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πηγή: skai.gr