Αρκουμανέας: Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων, ο μέσος όρος ηλικίας νοσούντων έπεσε και στα 23 έτη

Την εκτίμησή του ότι τις επόμενες ημέρες μπορεί να αυξηθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχείο της πόλης.

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων. Και είναι θετικό να έχουμε συνεργασία με τους δήμους, τους περιφερειάρχες και την τοπική αυτοδιοίκηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας, ο οποίος αργότερα ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών κέντρων ελέγχου κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, από την αρχή της πανδημίας στόχος είναι οι ευπαθείς ομάδες, στις οποίες θα κριθούμε όλοι και θα κριθεί και το σύστημα υγείας. «Θέλουμε να έχουμε τους λιγότερους θανάτους. Σε σχέση με το Βέλγιο που έχει τον ίδιο πληθυσμό, το Βέλγιο έχει 10.000 θανάτους και η Ελλάδα 242», τόνισε. Επισήμανε ωστόσο ότι την περίοδο αυτή δίνεται έμφαση στους νέους γιατί, όπως είπε, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων έχει πέσει στα 36 και σε κάποιες περιοχές έχει πέσει μέχρι και στα 23 έτη. «Αν χρειαστεί όλα τα μέτρα για όλες τις περιοχές είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε. 

thestival.gr video

 

 

«Λόγω της μεγάλης πίεσης που υπάρχουν αυτές τις μέρες στα νοσοκομεία της πόλης αποφασίσαμε με τον δήμαρχο να δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο νέα εξεταστήρια για τον Covid-19. Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τα σημεία στα οποία θα βρίσκονται τα κέντρα του ΕΟΔΥ» σημείωσε. 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αρκουμανέας τα τεστ που θα πραγματοποιούνται θα είναι δωρεάν, και θα υπάρχει συνεννόηση με τα νοσοκομεία έτσι ώστε τα κέντρα αυτά να λειτουργούν ως εξωτερικοί χώροι εξέτασης.

Πηγές: voria.gr - thestival.gr