Ανησυχία για κρούσμα με συνδυασμό μεταλλάξεων - Εντοπίστηκε στην Αθήνα

Πονοκέφαλο προκαλούν στις υγειονομικές αρχές οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Εντοπίστηκε στην Αθήνα κρούσμα κορωνοϊού με το συνδυασμό της βρετανικής μετάλλαξης και μιας μετάλλαξης που εντοπίζεται και στο νοτιοαφρικανικό και στο βραζιλιάνικο στέλεχος.

Το κρούσμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ποια είναι ακριβώς η επικινδυνότητά του. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι θα είναι πιο μεταδοτικό όπως και η βρετανική μετάλλαξη ενώ είναι πιθανό να είναι και πιο ανθεκτικό στα αντισώματα όπως το νοτιοαφρικανικό και το βραζιλιάνικο στέλεχος.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου στην Ελλάδα η βρετανική μετάλλαξη

Στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 2.589 κρούσματα με μεταλλάξεις κορωνοϊού. Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών διεξάγει ελέγχους σε παλαιότερα δείγματα διαπίστωσε ότι η βρετανική μετάλλαξη βρίσκεται στη χώρα μας από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2020.

Τα νέα κρούσματα μεταλλάξεων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, στην Ελλάδα εντοπίστηκαν συνολικά 445 νέα κρούσματα με μεταλλάξεις κορωνοϊού εκ των οποίων τα 429 με το βρετανικό στέλεχος και 4 με το νοτιοαφρικανικό.

Συρροή κρουσμάτων στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά»

Στο μεταξύ, υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά» καθώς συνολικά 24 υγειονομικοί και 16 νοσηλευόμενοι είναι θετικοί σε κορωνοϊό. Οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στον 6ο όροφο και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Έχει κλείσει η αιματολογική κλινική και γίνονται κανονικά οι ακτινοθεραπείες και οι χημειοθεραπείες. Τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία είχαν κλείσει ωστόσο τώρα λειτουργούν και πάλι κανονικά.

Πηγή: skai.gr