Όσοι νιώθουν ότι η μάσκα τους περιορίζει δεν έχουν ιδέα από περιορισμό. Αυτό δηλώνει, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Αντωνίου ακτιβιστής για τα δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, από την Θεσσαλονίκη

Το γεγονός ότι από σήμερα η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική για μια σειρά από κλειστούς χώρους και η ενόχληση μιας μερίδας κόσμου ως προς το συγκεκριμένο μέτρο προστασίας έδωσε στον ακτιβιστή το κίνητρο να εκφράσει το δικό του μήνυμα σε όσους συμπολίτες μας δυσαρεστούνται.

«Βλέπουν την μάσκα σαν περιορισμό αλλά δυστυχώς πιστεύω ότι αυτό το νιώθουν και το λένε όσοι δεν έχουν ιδέα από περιορισμό» τονίζει υπογραμμίζοντας πως ο πραγματικός περιορισμός θα υπάρξει για αυτόν που νοσήσει από κορωνοϊό και ενδεχομένως περάσει την ασθένεια «βαριά» έχοντας ακόμη και ανάγκη από εντατική θεραπεία.

«Περιορισμός θα είναι για αυτόν που θα βρίσκεται στην εντατική. Που θα πνίγεται μέσα στην πνευμονία του και θα υποφέρει επειδή κάποιος άλλος πίστευε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι σοβαρό» λέει συγκεκριμένα και συνεχίζει « Άλλοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας νιώθουν καθημερινά τον περιορισμό στο πετσί τους. Αν εγώ δεν έχω πρόβλημα, πως έχουν κάποιοι άλλοι που έχουν πολλές περισσότερες διευκολύνσεις σε σχέση με εμένα;» διερωτάται

«Είχαμε μια καλή αντιμετώπιση όσον αφορά την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας του κορωνοϊού» σχολιάζει ο Δημήτρης λέγοντας πως η,σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, χαλάρωση που επήλθε εν συνεχεία έχει δημιουργήσει εύλογη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Ας κάνουμε λίγο υπομονή, να χρησιμοποιούμε τη μάσκα μας, είναι μια προσπάθεια να μειωθούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού, είναι κοινός νους», καταλήγει.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης εξέφρασε τις απόψεις του για την χρήση μάσκας μέσω μιας συγκλονιστική ανάρτησης του στο Facebook, η οποία έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

"Αν πιστεύεις ότι η χρήση μάσκας σε περιορίζει τότε δεν έχεις ιδέα τι θα πει περιορισμός. Μακάρι να μην ήξερα και εγώ τίποτα από περιορισμούς", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Ο Δημήτρης Αντωνίου καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο με τετραπληγία, όταν σε ηλικία 16 ετών, μπροστά στην αυλή του σχολείου του, οδηγός έχασε τον έλεγχο και τον χτύπησε ενώ αυτός βρισκόταν στο πεζοδρόμιο. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις