Ζητά συγχώρεση ο Ρώσος στρατιώτης που δικάζεται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Ικέτευσε για συγχώρεση ο Ρώσος στρατιώτης που δικάζεται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος μάλιστα χθες παραδέχτηκε την ενοχή του.

Ο 21χρονος Βαντίμ Σισιμαρίν εμφανίστηκε για δεύτερη μέρα σε δικαστήριο στο Κιέβου, μπροστά στη χήρα ενός άνδρα που πυροβόλησε στο κεφάλι κατά τις πρώτες μέρες του πολέμου.

«Πες μου τι ένιωσες όταν σκότωσες τον άντρα μου; Μετανοείς για αυτό το έγκλημα», ρώτησε η Κατερίνα Σελίποβα τον πρώην στρατιώτη καθώς στεκόταν όρθιος, κοιτάζοντας ευθεία.

«Παραδέχομαι την ενοχή μου. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να με συγχωρήσεις. Ζητώ συγχώρεση», είπε εκείνος.

Η Κατερίνα πρόσθεσε: «Πες μου σε παρακαλώ, γιατί ήρθες εδώ; Για να μας προστατέψεις; Από ποιόν; Από τον άντρα μου που σκότωσες;».

Ο Σισιμαρίν είπε σήμερα στο δικαστήριο ότι πυροβόλησε τον άντρα καθώς αυτός και αρκετοί άλλοι Ρώσοι στρατιώτες υποχωρούσαν και προσπαθούσαν να ενταχθούν ξανά στις μονάδες τους στη Ρωσία.

Οι στρατιώτες βρήκαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο άρπαξαν. «Θέλαμε να φτάσουμε εκεί που ήταν ο στρατός μας και να επιστρέψουμε στη Ρωσία», είπε ο ίδιος.

«Στο δρόμο μας καθώς οδηγούσαμε, είδαμε έναν άντρα. Μιλούσε στο τηλέφωνο».

Ο Σισιμαρίν είπε ότι ένας άλλος Ρώσος στρατιώτης στο αυτοκίνητο, ο οποίος είπε ότι δεν ήταν ο διοικητής του και τον οποίο αποκάλεσε «άγνωστο» , «μου είπε να πυροβολήσω».

«Άρχισε να λέει με έντονο ύφος ότι πρέπει να πυροβολήσω», είπε στο δικαστήριο.

«Είπε ότι θα κινδυνέψω αν δεν το κάνω. Τον πυροβόλησα από μικρή απόσταση και πέθανε».

Η Κατερίνα είπε στο δικαστήριο ότι ο σύζυγός της ήταν οδηγός τρακτέρ που δεν κρατούσε όπλο και ήταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα, σύμφωνα με αποσπάσματα της Ουκρανής δημοσιογράφου Ντάρια Σιπιγκίνα.

Η Κατερίνα είπε ότι ήταν στον κήπο της όταν άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε έξω φωνάζοντας τον σύζυγό της πριν δει τον Σισιμαρίν με ένα καλάσνικοφ.

Έφυγε με την υπόλοιπη ομάδα του, αφήνοντάς τον στην άκρη του δρόμου.

«Η απώλεια του συζύγου μου είναι το παν για μένα. ήταν ο προστάτης μου», είπε η Κατερίνα.

Ο δικηγόρος του Ρώσου στρατιώτη ζήτησε διορία και η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

Πηγή: DAILY MAIL