Ένοχος δηλώνει ο Ρώσος στρατιώτης που δικάζεται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία - Δείτε φωτογραφίες

Ένοχος δήλωσε πριν από λίγο ο Ρώσος στρατιώτης που δικάζεται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είναι η πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου που ξεκινά στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο συγκεκριμένος Ρώσος στρατιώτης κατηγορείται ότι σκότωσε έναν άοπλο άμαχο.

Η δίκη, την οποία αναμένεται να ακολουθήσουν πολλές άλλες, θα αποτελέσει τεστ για το ουκρανικό δικαστικό σύστημα, ενώ διεθνείς θεσμοί διεξάγουν δικές τους έρευνες για τις ωμότητες που διέπραξαν τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Ο Βαντίμ Σισιμαρίν, 21 ετών, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στην περιοχή Σολομιάνσκι του Κιέβου, για να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο 62χρονου άνδρα στις 28 Φεβρουαρίου στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Ο Σισιμαρίν, που κατάγεται από το Ιρκούτσκ της Σιβηρίας και κατηγορείται για έγκλημα πολέμου και ανθρωποκτονία από πρόθεση, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια.

«Κατανοεί τις κατηγορίες εναντίον του», δήλωσε ο Βίκτορ Οβσιανίκοφ, ο δικηγόρος του στρατιώτη. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, αυτός συνεργάζεται με τις ουκρανικές αρχές και έχει παραδεχθεί το γεγονός. Η δίκη διακόπηκε και αναμένεται να συνεχισθεί αύριο. 

Πηγή: skai.gr