Ζελένσκι: Το Κίεβο έχει θέσει υπό τον έλεγχό του 4.000 τ. χλμ που ανακατέλαβε από τους Ρώσους

 Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των δύο κύριων γραμμών ηλεκτροδότησης του Χαρκόβου, ανακοίνωσε η Ukrenergo

Η Ουκρανία έχει θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό της περισσότερα από 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών της που ανακατέλαβε από τις ρωσικές δυνάμεις και σταθεροποιεί τον έλεγχό της σε άλλα 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε σε διάγγελμά του την Τρίτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Χθες, Δευτέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία ανακατέλαβε από τους Ρώσους 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατά την πρόσφατη αντεπίθεση των δυνάμεών της. Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ωστόσο ότι είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην ανακατάληψη εδαφών και την εγγύηση ότι είναι απολύτως ασφαλή.

Παράλληλα η εταιρεία ενέργειας Ukrenergo ανακοίνωσε ότι τα συνεργεία επισκευών αποκατέστησαν τη λειτουργία των δύο κύριων γραμμών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο Χάρκοβο και την γύρω περιοχή της πόλης αυτής στην ανατολική Ουκρανία, μετά τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που προκάλεσαν ρωσικοί βομβαρδισμοί.

Η Ukrenergo προσθέτει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα συνεχιστούν σε άλλες γραμμές, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ