Ζελένσκι: Δεν ξέρω 100% τι συνέβη με τον πύραυλο - Ουκρανοί ειδικοί μεταβαίνουν στην Πολωνία για έρευνα

"Είμαι σε μεγάλο βαθμό βέβαιος ότι ήταν ένας ρωσικός πύραυλος. Είμαστε ευγνώμονες που δεν κατηγορούμαστε" επέμεινε ο πρόεδρος της Ουκρανίας 

Ουκρανοί εμπειρογνώμονες θα συμμετάσχουν στην έρευνα για τις συνθήκες του πυραύλου που έπεσε στην Πολωνία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μιλώντας στο συνέδριο του Bloomberg New Economy Forum, αναγνώρισε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο ο πύραυλος που κατέπεσε, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, να μην είναι ρωσικός. 

"Χθες λάβαμε επιβεβαίωση ότι οι ειδικοί μας θα συμμετάσχουν στην έρευνα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιοι πύραυλοι ή μέρη τους έπεσαν στην πολωνική επικράτεια", είπε μεταξύ άλλων. 

"Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι εκτοξεύτηκαν περίπου 100 (σ.σ ρωσικοί) πύραυλοι εκείνη την ημέρα. Είμαι ευγνώμων στον κόσμο που υποστήριξε την Ουκρανία με συστήματα αεράμυνας. Δεν είναι η πρώτη φορά που τμήματα ενός ρωσικού πυραύλου πέφτουν στο έδαφος άλλης χώρας", σχολίασε ο Ουκρανός πρόεδρος.

"Δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη αυτή τη φορά 100%. Ούτε ο κόσμος γνωρίζει 100%. Είμαι σε μεγάλο βαθμό βέβαιος ότι ήταν ένας ρωσικός πύραυλος. Είμαστε ευγνώμονες που δεν κατηγορούμαστε, γιατί πολεμάμε με ρωσικούς πυραύλους στην επικράτειά μας", παρτήρησε ο Ζελένσκι.

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος επέμενε ότι, ο πύραυλος που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία ήταν ρωσικός, ενώ Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν κινούνταν στο ίδιο μήκος κύματος.

Πηγή: skai.gr