Ζελένσκι: Στόχος της ρωσικής επιθετικότητας είναι ολόκληρη η Ευρώπη-Δεν θα περιοριστεί στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Στόχος της ρωσικής επιθετικότητας είναι ολόκληρη η Ευρώπη-Δεν θα περιοριστεί στην Ουκρανία

«Η ρωσική επίθεση δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία», προειδοποίησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο διάγγελμα του το Σάββατο.

«Ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι στόχος για τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επανέλαβε την απαίτηση να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Ρωσία.

«Όταν η τυραννία επιτίθεται εναντίον όλων όσα διατηρούν την ειρήνη στην Ευρώπη, πρέπει να αναληφθεί δράση αμέσως», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Το εμπάργκο στο πετρέλαιο πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Από όλες τις δημοκρατίες, όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Τότε θα το αισθανθεί η Ρωσία. Τότε θα έχει νόημα για αυτή να επιδιώξει ειρήνη, να σταματήσει την ανώφελη βία», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι.

«Ο δημοκρατικός κόσμος ασφαλώς μπορεί να εγκαταλείψει το ρωσικό πετρέλαιο και να το κάνει τοξικό για όλες τις άλλες χώρες», επέμεινε.

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους είπε ακόμη πως ο σκοπός της «αντιπολεμικής συμμαχίας μας» είναι να τερματιστεί η σύρραξη «το συντομότερο δυνατόν», κάτι που χαρακτήρισε όχι μόνο «ηθικό καθήκον για όλες τις δημοκρατίες» αλλά και «στρατηγική άμυνας για κάθε πολιτισμένο κράτος».

Πέντε άμαχοι νεκροί σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ντονέτσκ 

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν το Σάββατο σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, η οποία αναμένει μεγάλη ρωσική επίθεση σε αυτό το έδαφος, δήλωσε απόψε ο περιφερειακός κυβερνήτης στο Telegram.

"Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ρωσικά πλήγματα στην περιοχή του Ντονέτσκ. Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν", δήλωσε ο Πάβλο Κιριλένκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ